סיפורו של תהליך שאינו נגמר
עבור הישראלים, תהליך אוסלו נתפס ככישלון מהדהד, והאשמים הבלעדיים בכישלון הזה הם הפלסטינים, שמעולם לא ויתרו על שאיפתם להשמיד את ישראל. גם הפלסטינים רואים בהסכמי אוסלו כישלון – אך מבחינתם הכישלון נבע מתוכנית-על ישראלית לשימור השליטה הצבאית בשטחים, והמשך מדיניות ההתנחלויות. מי צודק? בפודקאסט חדש בן שמונה פרקים, ננתח בזהירות את העובדות והאירועים שהרכיבו את תהליך אוסלו, וננסה להבין: האם כישלון התהליך היה ידוע מראש? האם הפלסטינים, או הישראלים, הגיעו לשולחן המשא ומתן על מנת להונות את הצד שני? ואיך קרה שלאחר שלושים שנות חיים בתוך המציאות שיצר תהליך אוסלו, אין לנו מושג איך כל זה ייגמר?
לתמיכה במולד: https://secured.israeltoremet.org/donate/MOLAD
*** דוגמית ***
גישה לפרק המלא תינתן כתשורה עבור תרומה למולד (אנחנו ממליצים 50 ש"ח) באמצעות ממשק "ישראל תורמת". לאחר קבלת התרומה ישלח מייל המכיל קישור להרשמה לפיד הפרימיום של "הסכת אוסלו". ההכנסות מהתרומה יוקצו להפקת העונה השניה של ההסכת: "עזה תחילה". ההסכת יעסוק במערכת היחסים בין מדינת ישראל לרצועת עזה ואיך הגענו לשבעה באוקטובר. קישור לעמוד שלנו באתר ישראל תורמת.
פרק הבונוס של ההסכת עוסק באחד המיתוסים העקשניים בעניין כוונותיו של ערפאת בכניסתו לתהליך אוסלו והוא "ערפאת רימה אותנו" ויותר מזה – "הוא אמר לנו בפנים שהוא מרמה אותנו אבל אנחנו לא הקשבנו". הכוונה כאן לנאום שנשא ערפאת ביהונסבורג בשנת 1994, נאום המכונה "נאום חודייביה". משנת 1994 בדרום אפריקה, הפרק יקח אותנו עד למאה השביעית בחצי האי ערב, דרך שנות ה-90 ועד למלחמה הנוכחית. ניווכח כיצד הזיכרון של כל התקופות וההיסטוריה שלהן משפיעים זה על זה וקשה להבחין ביניהם.