שיחות אינטימיות על החיים לצד התמודדות מאתגרת.
אנחנו לא מדברים כאן על הבטחות לרפורמות במערכת הבריאות ולא על נתונים סטטיסטיים, אלא על החוויה האישית, המשפחתית והחברתית שמתרחשת כאשר לפאזל החיים נכנסת חתיכה שנקראת ”התמודדות מאתגרת”. בדרך כלל היא באה מבלי להזהיר מראש על הגעתה ומבלי לוודא שזה בכלל מתאים לכל החתיכות האחרות. כשהיא נדחקת לפאזל היא מַשליטה אי-סדר כללי, דוחקת את כל החתיכות סביבה ומכריזה: יאללה, בלגן! באתי לשנות את התמונה!
בכל פרק תוכלו להצטרף למפגש עם הורים, אחים ואחיות, מתמודדים ומתמודדות, אנשי ונשי טיפול. כולם מדברים בכנות ובאומץ, כולן מאפשרות לנו להיכנס לחדרי החדרים של חוויית חיים מאתגרת, הנוגעת לכולנו. כן, לכולנו.
לפעמים היא חלק משגרת יומו של קרובת משפחה, של השכן, של עמית לעבודה. לפעמים היא חלק מעבָרנו, לפעמים היא חלק מחיי היום-יום שלנו, לפעמים היא אורבת לנו מעבר לפינה. לפעמים מדובר בחתיכה קטנה כזו, שצריך רק לעגל לה קצת את הפינות והנה היא משתלבת מחדש בפאזל הישן והטוב, לפעמים זו סערה שטורפת את כל חלקיקי הפסיפס שהרכבנו בעמל רב, כך שכל שנותר לנו לעשות זה לאסוף הכל מחדש. ולא לשכוח את התמונה הגדולה.
מי אנחנו
ד”ר טלי אשר, חברת סגל בבית ספר מנדל למנהיגות חברתית ומרצה במכללת סמינר הקיבוצים, מנחה סדנאות כתיבה ויזמית ספרותית.
עולם הנפש קרוב ללבי ולחיי, ואני מנסה לתרום את חלקי ליצירת שיח שוויוני שאינו מבחין בין 'בריאים' לבין 'חולים' ובין מטופלים למטפלים.
יחד אתי החֵצי המכונה 'צחי'.
צחי הוא המפיק ועורך הסאונד, וגם האיש שלי כבר 30 שנה או 33 שנה או 41, או בכלל מגלגול אחר, תלוי ממתי סופרים. בכל אופן, בלעדיו הפודקאסט הזה לא היה קיים. וגם אני לא.
סמדר נולדה וגדלה בקריית שמונה. העיר היא חלק ממנה, וסמדר הפכה להיות דמות משמעותית בעיר. כשהיא מפונה ורחוקה מהבית, סמדר התקבלה לתכנית "עת לחנוך" מטעם האוניברסיטה העברית ובית ספר מנדל למנהיגות חינוכית, ומצאה נתיב נוסף לתרגם את השבר הכאוב לעשייה מצמיחה.
בפרק הזה תשמעו על קטיושה שחיפשה דווקא את הכסא שלה בכיתה, על הצפון הבוער ועל זוגיות מוארת בצל המלחמה.